2021-11-02 13:53:16• hírek • Agerpres

Dan Tănasă szerint törvénytelenül helyezett el kétnyelvű utcanévtáblákat Marosvásárhely központjában a polgármesteri hivatal

Dan Tănasă, a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) parlamenti képviselője feljelentette 'az illetékes hatóságoknál' a marosvásárhelyi polgármesteri hivatalt a városközpontban elhelyezett kétnyelvű utcanévtáblák miatt.

A politikus keddi Facebook-bejegyzésében emlékeztetett arra, hogy a marosvásárhelyi ítélőtábla korábban jogerős ítélettel hatályon kívül helyezte a kétnyelvű utcanévtáblák elhelyezéséről szóló helyi tanácsi határozatot. 'Most érvényes helyi tanácsi határozat és a törvényes lépések betartása nélkül az RMDSZ vezette helyhatóságok az éj leple alatt lecserélték az utcanévtáblákat' - írta Tănasă, megengedhetetlennek nevezve a városháza intézkedését.


A politikus közölte, hogy az esetről értesítette 'az illetékes hatóságokat', és reményét fejezte ki, hogy csak egy 'elszigetelt incidensről' van szó. Tănasă ugyanakkor bírálta a helyi önkormányzatot, amelynek szerinte a 'kényszeres területmegjelölés' helyett inkább a helyi tömegközlekedés fejlesztésével, parkosítással és a város gazdasági vonzerejének növelésével kellene foglalkoznia. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: